joi, 19 septembrie 2013

CRIN ANTONESCU si ROMANIA BUNULUI-SIMT




   ROMANIA BUNULUI-SIMT

Intru acest slogan si-a lansat Crin Antonescu candidatura la prezidentiale in 2009. Speram cu totii intro reala schimbare. Crin Antonescu cu adevarat era alternativa la Base , Geoana... Va fi fost presedintele care promitea enorm de mult?! Dupa iliescu, Constantinescu si Basescu , a venit un "escu" cu demnitate. Aveam nadejde ca fostii presedinti de tip caricatura vor fi doar istorie trista si atat. Totusi, de ce nici Crin Antonescu nu a reusit?




Sa fim seriosi, in 2009 (sustinut si de dl. Neagu Djuvara) , el a fost cel mai cel. Cel mai bun, cel mai frumos, cel mai sincer, cel mai curat, cel mai cinstit, cel mai onest... Cel mai distins presedinte care (dupa '90) Romania merita sa-l aiba. Totusi nu a fost sa fie. Oare de ce?




Romania bunului-simt si presedintele Crin Antonescu de atunci ramane un vis frumos. Astazi, mass-media si unii politicieni, judeca astfel: "Crin Antonescu nu mai e ce a fost. Avea cel mai tare discurs, avea prestanta, avea caracter, avea cuvant etc." Astazi, spun unii si altii, ca e arogant... sau ca are o atitudine ciudata. Ce facem noi poporul roman intru acest context? Noi cu  cine votam? Oare Mos Craciun e bun?

Eu l-am numit (in scrieriile din jurnal) "unicul presedinte" sau "presedinte de tip constiinta", dar m-am suparat foarte tare cu alianta USL. Atatia ani ne batem, ne luptam cu PSD-ul si ei (liberalii) , cica - din cauza lui Base si a pedelistilor - il sustin pe Mircea Geoana si apoi ... fac unirea cu PSD , rezultand controversatul USL. In opinia mea, asta inseamna politica de conjunctura sau politikie, sa ne exprimam in termenii marelui I.L. Caragiale.

Ce a fost, a fost. Acum avem un nou Crin Antonescu. Ce sa facem, il votam anul viitor sau votam Vadim Tudor, Dan Diaconescu, Mihail Neamtu ... ??? Mie nu mi se pare corect sa votezi asa ca sa fie ceva votat. Ori votam ceva bun ori nu mai votam nimic. 

Aliante gen PSD+PC, PNL+PC etc. nu-si au rostul. Nici PNL + PSD. Sa pastram doctrina ... caci ceea ce ne desparte nu ne uneste in veci. Fiecare cu treaba lui. Crin Antonescu nu e om rau, doar ca s-a impus putin in partid si in USL. Spunea cineva ca un presedinte bun este un om politic care se impune cu demnitate si cu fapte. Speram sa fie si fapte... ca de vorbe ne-am saturat. Nu recomand, doar intreb, Crin Antonescu sa fie viitorul presedinte al Romaniei?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu